גלאים למערכות אזעקה

הגלאים הנם צביר אביזרי האבטחה החשוב ביותר במערכת האזעקה, משום שהם אלו שמבצעים את הגילוי. מכאן, נובעת החשיבות של פנייה לחברת אבטחה שתתקין עבורכם, במקום שתתקינו את המערכת לבד. גם אם אתם חשמלאים מוסמכים או בעלי הכשרה אלקטרונית כללית לחבר מתח המוגדר "נמוך מאד" (במסגרת אותה הכשרה ניתן ללחוץ כבלי רשת ולחבר כבלי פיקוד בעלי מתח זניח) מוטב כי תשאירו את העבודה הזו למומחי אבטחה ומיגון, כי החלק הכי מסובך בחיבור הוא גלאים: לא כי האלקטרוניקה שלהם מסובכת, אלא משום שלגרום להם לעבוד על פי הצרכים שלכם זו משימה מורכבת המצריכה ידע רב בנושאים שונים, בהם כיול הגלאי, כיוונו ובדיקה שהמהלכים הללו הצליחו. קניית גלאי בעצמכם וחיבורו כשהוא לא מכויל – למערכת אזעקה קיימת יכולים לגרום בבית לנזקים לא פשוטים, למשל אזעקה שמופעלת כשהמערכת דרוכה בגלל חתול שטייל על החומה.

גלאים לשערים ולדלתות

נקראים בטרמינולוגיה המקצועית "גלאי מגנט" והם מתחלקים בין קל, חצי כבד וכבד בהתאם למסה שלהם. גלאי כבד פיזית, בדרך כלל גם ייראה גדול יותר ממקבילו הזעיר ממנו. אפיון הגלאים הללו נחשב פשוט בהשוואה לגלאים אחרים, אך עדיין מצריך ידע מקצועי בתחום האבטחה והמיגון. בגדול, דלתות פנים מעץ או דמוי עץ מקבלות גלאי קל, וכמוהן גם רוב דלתות הכניסה. בדלתות כניסה כבדות מאד, הטכנאי עשוי לשקול להציב גלאי מגנט חצי כבד. בשערים של וילות, בניינים ומתחמי מגורים משותפים נהוג להציב גלאי מגנט כבד.

גלאים אינפרה אדום

הגלאים שמהווים את רוב אסופת אמצעי הגילוי והחישה. רובם המכריע הם גלאים פנימיים בלבד, המיועדים לחיבור בחדרים ובמסדרונות ולא בחצרות ובשטחים פרטיים חיצוניים. הם מבוססים על זיהוי גוף חם בתנועה, כשהנחת העבודה היא שכאשר גוף נמצא בתנועה הוא מפריש טמפרטורה, וכאשר גוף מפריש טמפרטורה הוא בעל פוטנציאל תנועה, ולכן הגלאי יכול לזהות גוף פוטנציאלי כזה בנקל. כשזה קורה, הוא פועל, ומערכת האזעקה תפעיל תגובת מערכת (סירנה או חייגן שקט למוקד אבטחה) שאופיינה באזור הגילוי של אותו גלאי.

גלאים להתקנה בחוץ המבוססים על מקלט ומשדר

כל הגלאים עליהם פירטנו עד כה היו למעשה משדרים. הם קלטו גוף חם בתנועה ושידרו אינפרה אדום על מנת שמערכת האבטחה תפעיל אמצעי תגובה. הגלאים החיצוניים, שנקראים גם גלאי קרן, מכילים גם יחידת מקלט שקולטת את שידור האינפרה האדום לפני שזה עובר למערכת. מדוע זה נדרש? משום שבחוץ, הסביבה שהכי מקובל להגן עליה היא המרפסת הגבוהה, ושם הפריצה יכולה להיעשות אופקית ולא אנכית: הפורץ עובר על פניו של קו אופק בין ימין לשמאל המרפסת, פוגע בקרן האינפרה אדומה שלו ובכך מתגלה על ידי הגלאי. מרחק הגילוי האפקטיבי ביותר של גלאי זה, 10-200 מ'. הוא נקרא גם "גלאי אקטיבי" בשל היותו עם יחידת מקלט שהופכת אותו לבלתי פסיבי.

גלאים מיוחדים

גלאי מכלול כספת – גלאי לגילוי פריצה בכספת. נהוג לחבר אותו בהתניה לגלאי ביתי סטנדרטי אינפרה אדום. האזור יוגדר "אזור בהתנייה: "אם גלאי האינפרה האדום של אזור X כלשהו (אזור הכספת) פועל, הפעל את גלאי מכלול הכספת". 
גלאי הצפה – גלאי לזיהוי נזילות והצפות במערכות צנרת ביתיות. הוא מחובר קרוב למוקדים בעלי פוטנציאל הצפה ותפקידו לזהות ריכוז מים בגובה פני הים בתוך מבנים.